Partners

Transport

Schenker Åkeri

Schenker Åkeri är ett av Sveriges största åkerier med cirka 1 100 medarbetare och 1 100 fordon. Vi ägs av DB Schenker, den globala logistikleverantören med cirka 76 100 medarbetare i över 130 länder. DB Schenker har som mål att vara fossilfri 2040.

Schenker Åkeri bildades 2002 och finns på 21 platser över hela landet från Malmö i söder till Luleå i norr. Vi har distributionsområden på flera orter där vi kör ut och hämtar in paket och gods. Vi har även ett 40-tal fjärrlinjer. Som fjärrchaufför hos oss kommer du i de flesta fall hem varje dag och behöver inte sova i bilen.
Vi på Schenker Åkeri jobbar aktivt med att minska vår klimatpåverkan genom att investera i fordon och teknik som är oberoende av fossila bränslen. Vi samarbetar med både fordons- och energileverantörer och befinner oss i en spännande tid med fokus på omställningen till fossilfria transporter.

Vi har kollektivavtal för våra anställda vilket ger dig en trygg anställning. Hos oss får du avtalsenlig lön, arbetskläder, matsubventioner och ett brett utbud av förmåner och rabatter. Din bakgrund eller ditt deltidsengagemang i Försvarsmakten är något vi värdesätter högt.

Vi vill erbjuda dig som fått din chaufförsutbildning via Försvarsmakten en chans att arbeta med transporter i det civila, kombinerat med en fortsatt karriär och engagemang inom Försvarsmakten.

Vi har även en mängd andra intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter inom ledarskap, ekonomi, kvalitet, revision, innovation och kommunikation.

Här hittar du mer information: