Partners

Offentlig sektor Säkerhet

Kriminalvården

Som kriminalvårdare är du grunden i säkerhetsarbetet. Det är du som öpp­nar celldörren på morgonen och låser den på kvällen. Du följer klienten till arbete och utbildning, visiterar och övervakar rastgård och träningslokal. Det är du som har vardagskontakt med klienten för att veta hur de mår och du är en del av förberedelserna inför frigivning.

Du jobbar i team och motiverar klienterna till ett liv utan kriminalitet. För att bli kriminalvårdare är du trygg och stabil, har gott omdöme och integritet. Du är dessutom van att samarbeta, är tydlig och kan agera fysiskt om det behövs.

Just nu söker vi många medarbetare i hela landet, och du får din utbildning betald av oss. Sök jobbet som förändrar någon annans liv.

Vill du veta mer hur det är att jobba som kriminalvårdare? Lyssna på Utan att passera gå – en podd som tar dig in i den ofria världen.

Kriminalvården har ansvar för fängelser, frivård och häkten. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Nu befinner vi oss mitt i ett intensivt arbete för att möta det ökade platsbehovet. Vi både bygger ut och bygger nytt, och då behövs fler kollegor.