Nyheter & Aktiviteter

Nyheter
28 juni, 2017

Mötesplats HR

I april organiserades Mötesplats HR för 17:e året och på plats i Stockholm fanns över 100 specialister inom HR på olika nivåer från hela landet som samlats för att lyssna på intressanta seminarier och mingla med varandra. Syftet med vårt deltagande var att höja kunskapen om Försvarsmaktens personalförsörjning, att andra arbetsgivare kan ”dela arbetskraft” med oss och om vilken kompetens vår personal har med sig. Vi tog också chansen att profilera Försvarsmakten som en modern arbetsgivare. Deltagandet blev mycket lyckat och vi fick vara med om både kvalitativa möten och intressanta samtal.

Det här var första gången som Försvarsmakten var med och förutom att vi hade en utställningsmonter på plats hade vi en föreläsning om hur Försvarsmakten arbetar med att utveckla och behålla personal, om vårt livs- och karriärutvecklingsprogram samt hur vi samarbetar med andra arbetsgivare om personal. Många arbetsgivare sökte upp oss efter dragningen och var intresserade av att veta mer. Dessutom fick vi återigen kvitto på att många högre chefer inom näringslivet har sin bakgrund inom Försvarsmakten: ”de bästa chefer jag någonsin haft ”, som en av besökarna sa.

Vi har redan nu reserverat plats till nästa års Mötesplats som går av stapeln i april och då hoppas vi att stå på scenen tillsammans med någon av våra partners. Maila oss på arbetsgivarrelationer@mil.se om du är intresserad av biljetter.

Text: Mia Jungefors, Arbetsgivarrelationer