Nyheter & Aktiviteter

Nyheter
9 april, 2019

Arbetsgivare berättar: Randstad

Thomas Nygren till vänster på bilden. Fotograf: Kim Dahlberg

Thomas Nygren, som är konsultchef på Randstad och även aktiv i Hemvärnet, har en god inblick i hur det är att arbeta som konsult. Det finns många fördelar med att kombinera konsultuppdrag med en anställning hos Försvarsmakten. En aspekt han vill betona är möjligheten till flexibilitet.
– ”Som ambulerande konsult, vilket innebär att du är anställd hos Randstad för uppdrag hos kundföretag inom ett överenskommet tjänstgöringsområde, har du en spännande roll. En stor fördel är flexibiliteten och chansen att prova olika jobb under samma anställningsform utan att hoppa mellan olika anställningar. Du får chans att upptäcka olika delar av arbetsmarknaden.”

Randstad erbjuder en flexibel och trygg arbetsplats som går att kombinera med arbetet inom Försvaret. Thomas tycker att Försvarsmaktens anställda är perfekta kandidater för många av de tjänster som Randstad har.
– ”Det du får lära dig inom Försvaret är bra att ha med dig i rollen som ambulerande konsult. Liksom Randstad är Försvarsmakten en arbetsgivare med otroligt många vägar att välja på. En tjänst inom Försvaret innebär ofta en bred och flexibel roll där du får lära dig mycket. Det är stort fokus på personlig utveckling vilket är värdefullt även i rollen som konsult.”

Thomas är glad och stolt över både sin anställning på Randstad och sin delaktighet i Försvaret.
– ”Randstad har, precis som Försvaret, en god värdegrund. När man talar om allas lika värde ligger Randstad verkligen i framkant. Man tar tillvara på konsulter och kandidater och man strävar efter att behandla alla lika bra. Det är viktigt att konsulterna har en trygg arbetsmiljö, god kontakt med sina konsultchefer samt marknadsmässiga och avtalsenliga löner. Randstad har kollektivavtal och alla våra anställda kan lita på att vi är en engagerad och närvarande arbetsgivare.”

Även Försvarsmakten arbetar aktivt med mångfald och jämställdhet, något som Thomas verkligen uppskattar.
– ”Min erfarenhet är att Försvarsmakten verkligen strävar efter att ha en mångfald. Det genomsyrar hela organisationen. Försvarsmakten går exempelvis Prideparaden och det gör mig stolt att vi släpper machoattityder och bjuder in alla.”

Randstad är världens ledande HR-serviceföretag och har flera tusen jobb hos hundratals olika företag och myndigheter. De gör rekryteringar för anställning direkt hos sina kunder eller för anställning hos Randstad som konsult. Randstad erbjuder jobb inom många olika branscher och över hela Sverige, och oavsett om du söker extrajobb eller fast anställning finns goda möjligheter att hitta rätt karriärvägar för just dig. De anställningsmöjligheter som Randstad erbjuder skapar goda möjligheter för Försvarsmaktens kandidater som ibland kan behöva en anställning som går att kombinera med uppdraget inom Försvaret.

Sanne Jakobsen, Randstad