Nyheter & Aktiviteter

Nyheter
15 december, 2022

Alexander fick jobb direkt efter sin värnplikt

Alexander jobbar för Aura Personal efter sin värnpliktsutbildning i Försvarsmakten. Foto: Karl Larsson

Alexander har sedan avslutad värnplikt arbetat som ambulerande konsult på Aura Personal. I rollen som konsult måste Alexander snabbt kunna sätta sig in i en ny roll med nya människor och det är här Alexander verkligen känner att tiden i Försvarsmakten utvecklat honom.

–”Under värnplikten fick jag ta mycket ansvar och träning i att lösa komplexa uppgifter både enskilt och i grupp vilket jag har oerhört stor nytta av idag”.

– ”Som ambulerande konsult är man anställd hos Aura Personal för uppdrag hos kundföretag inom ett överenskommet tjänstgöringsområde. En stor fördel är flexibiliteten och chansen att prova olika jobb under samma anställningsform utan att hoppa mellan olika anställningar. Du får chansen att upptäcka olika delar av arbetsmarknaden och i Aura Personals fall är det främst Motorbranschen. Aura Personal erbjuder en flexibel och trygg arbetsplats som går att kombinera med arbete inom Försvarsmakten.

Alexander är glad och stolt över både sin anställning på Aura Personal tiden inom Försvarsmakten och känner att han fått en bra start på sin yrkeskarriär efter gymnasiet.

– ”Aura Personal har, precis som Försvaret, en god värdegrund. När man talar om allas lika värde ligger Aura Personal verkligen i framkant. Man tar vara på konsulter och kandidater och man strävar efter att behandla alla lika vilket känns bra. Det är viktigt att konsulterna har en trygg arbetsmiljö, god kontakt med sina konsultchefer samt marknadsmässiga och avtalsenliga löner. Aura Personal har kollektivavtal och man har verkligen engagerade och närvarande konstchefer.”

Hur hittade du jobbet på Aura Personal?

  • Jag hittade jobbade på Soldatkarriär. Mitt första konsultuppdrag var att arbeta under däcksäsongen som däckmontör på Volvo Cars.

Ross Montazeri som är Vd på Aura personal tycker att individer från Försvarsmakten är perfekta kandidater för många av de tjänster som Aura Personal kan erbjuda.

– ”Det du får lära dig inom Försvaret är bra att ha med sig även i rollen som ambulerande konsult. Liksom Aura Personal är Försvarsmakten en arbetsgivare med otroligt många vägar att välja på. En tjänst inom Försvaret innebär ofta en bred och flexibel roll där du får lära dig mycket och ständigt sätts på prov. Det är stort fokus på personlig utveckling vilket är värdefullt även i rollen som konsult.”

 

Lisa Hagg Johansson
Aura Personal